Minulla oli kaksi serkkua, niin sanottuja vanhoja piikoja. He olivat sisaruksia keskenään, ikäeroa parisen vuotta. Iältään olivat jo ylittäneet kuusikymmentä vuotta, mutta vetreitä neitokaisia molemmat. He asuivat yhdessä, olivat koko ikänsä asuneet, vanhempien kuoltua heille jääneessä kotimökissään. Mökki oli vailla mitään mukavuuksia. Vesi tuli ja meni, mutta molempiin suuntiin tarvittiin kantoapua. Vaatimatonta elämää he viettivät. Talvet kuluivat kotosalla, mitä nyt paikallisen Martta-yhdistyksen tilaisuuksiin osallistuivat. Televisio oli heillä auki aamusta iltaan.

Kesäisin he kuitenkin aina ikään kuin heräsivät eloon. Silloin laitettiin päälle vähän koreampaa vaatetta, poskiin kerros punaa ja hajuvettä ruiskaus kaulaiholle. Lauantai-iltaisin saunan jälkeen lähdettiin paikkakunnan nuorisoseuran järjestämille lavatanssi-iltamille. Tanssit olivat ainoastaan joka toinen viikon loppu, joten kaksi viikkoa oli ihan sopiva aika viettää taukoa. Syttyi sinä aikana taas polte päästä rientoihin.

Eräänä tanssittomana kesälauantaina sisarukset poikkesivat lähikaupungissa ostokselle. Hankittiin vähän uutta vaatetta ja muuta tarpeellista ja myös vähän tarpeetontakin tavaraa. Eräässä naisten alusvaatekaupassa he ihmettelivät myynnissä olevia stringejä. He kysyivät myyjältä, että minkälaiset ne oli pitää jalassa. Myyjätär, nuori nainen, vakuutti niiden olevan ihan kivat pitää ja olevan nyt naisten keskuudessa varsin suosittuja. Silmää nikaten ja ääntään madaltaen hymyssä suin sanoi niiden olevan vieläpä hyvin seksikkäät. Kertoi niiden antavan käyttäjälleen ihan oikeasti jonkinlaista lisävarmuutta omasta viehätysvoimastaan. Hetken mietittyään vanhapiikasisarukset ostivat kumpikin pikkuriikkiset mustat stringit itselleen.

Kotimatkalla laskettiin tarkasti, paljonko oli rahaa tuhlattu. Hieman jo harmitti koko stringien osto. Mietittiin, suutetaanko ensi lauantaina enää tanssilippuihin rahaa tuhlata. Niin ja mitenkähän mahtoi mokomat narupöksyt edes päälle sopia. Päätettiin kokeilla kunhan ollaan kotosalla. Ovi pantaisiin säppiin, vaikkei ketään kylään odotettukaan, mutta varmuuden vuoksi.

Kovin olivat stringit pienet ja vähäpeittoiset, varsinkin takapuolelta. Eihän niitä tahtonut edes nähdä, vaikka oli iso peili selkäpuolella. Olikohan päässyt rasvaa kertymään pakaroihin hieman liikaa. Etupuolikaan ei ollut liialla kangasmäärällä varustettu. Jos jossain vaiheessa pitäisi riisuutua alusvaatteisilleen, niin ainakin ns. bikinirajaa tulee siistiä. Tuumasta toimeen. Kumpainenkin ajoi joskus aiemmin hankitulla ladyshavella liiat ihokarvat pois stringien paljaaksi jättäneeltä alueelta. Ajelun jälkeen karvat laitettiin hellan pesään, jossa oli tuli kahvin keiton vuoksi. Kun pesän suuaukko oli hetken auki, tulvahti siitä sisään epämiellyttämä karvojen palosta syntyvä katku. Ikkuna auki tuuletuksen takia ja taas oli pirtissä raitista ilmaa.

Koitti seuraava lauantai ja sisarukset valmistautuivat taas tanssi-iltaan. Puettiin nauraen stringit jalkaan ja kaunis kukikas kesämekko ylle. Tanssipaikalla sattui sitten illan mittaan eräs vanhemmanpuoleinen miekkonen lyöttäytymään sisarusten seuraan. Hän tanssitti tasapuolisesti molempia ja sai naiset houkuteltua vieläpä autolleen ryypylle. Mies sanoi asuvansa lähikaupungissa ja olisi kovin mielissään jos naiset tulisivat seuraavana lauantaina kyläilemään. Lupasi naisille ihan yösijankin antaa ja silmiään siristäen kertoi, että pidettäisiin oikein hauskaa. Johtuikohan stringien tuomasta itsevarmuudesta vai nautituista terävistä, neitokaiset lupasivat tulla. Herra kirjoitti heille asuntonsa osoitteen ja treffit tehtiin.

Koko seuraavan viikon naiset suunnittelivat kaupunkimatkaansa ja sydän takoi sitä kovemmin mitä pitemmälle viikko kului. Sovittiin että yöksi vaaditaan kyllä oma huone ja yhdessä nukutaan. Kumpikin mietti kuitenkin mielessään, että kumman viereen herra mahtaisi mieluummin haluta. Kunhan ei vaan molempien ja vielä samaan aikaisesti. Herran jestas!

Koitti lauantaiaamu. Suuressa jännityksessä puettiin taas stringit jalkaan, tottakai. Sitten linja-autolla kaupunkiin. Asemalta ostettiin kaupungin kartta ja katsottiin suunta. Matkaa herran asunnolle oli vajaa kaksi kilometriä. Sydämet takoen ja hengitys vinkuen lähtivät sisarukset kulkemaan kohti päämäärää. Viikon aikana olivat halut ja himot kasvaneet heillä siihen mittakaavaan, että vauhti kiihtyi kiihtymistään ja lähenteli jo kilpakävelyvauhtia. Stringit jopa hieman tuntuivat hiertävän.

Oli lämmin kesäpäivä. Matkan varrella oli kampaamo, jossa kesätyöntekijälle oli sattunut vahinko. Hän oli piippausraudalla onnistunut polttamaan erään asiakkaan hiuksia niin, että hiusten palosta syntynyt katku piti saada haihtumaan pois. Kampaamon ulko-ovi avattiin auki. Juuri samalla hetkellä lemmenkipeät sisarukset porhalsivat ohi. Silloin vanhempi naisista vetäisi ilmaa nenäänsä nuuhkien ja tokaisi:

- Hyvä sisko. Luulen, että meidän on nyt hidastettava vauhtia.

Äijä perhana oli antanut väärän osoitteen.